De grote houten boekenkast

De dag dat deze boekenkast klaar was, was er in een straal van 20 KM rond Sneek geen enkele plank 28mm dik MDF hout meer te vinden bij geen enkele bouwmarkt. Pa was stad en land afgereden om genoeg planken te vinden voor een boekenkast die 40 jaar boeken verzameling van mijn moeder moest stallen.

grote houten boekenkastgrote houten boekenkastgrote houten boekenkast

Reacties

7 Reacties op “De grote houten boekenkast”

 1. Harut op 15 May, 2010 18:20

  Graag wil ik wetten wat dat kost?

 2. Muriel op 8 August, 2010 16:33

  Prachtige kast!!

  Ik ben al een tijdje op zoek naar een gelijkaardige kast maar dan met schuifdeuren.

  Ik ben wel benieuwd wat zo’n kast eigenlijk kost als je hem zelf maakt. Mocht ik alle onderdelen hebben zou ik hem wel kunnen in mekaar steken maar ik heb geen gereedschap om het zelf te maken.

 3. Leo Tolboom op 9 December, 2011 17:22

  Heeft u een bouwtekening van deze prachtige kast en zo ja, wilt u die delen?

 4. anneschurer op 18 December, 2011 11:18

  beste lezer wij hebben geen bouwtekeking van deze kast

 5. Suzanne op 8 January, 2012 22:33

  Wat een mooie kast, wij zijn ge√Įnspireerd! We zijn al aan het tekenen, maar hebben wat discussie over de afmetingen van de planken. Zou u kunnen vertellen wat de afmeting van de planken en de kastjes zijn? Ik vind de verhouding van deze kast namelijk erg mooi!

 6. Handige Vader inspireert. : Handige Vader op 25 November, 2014 14:57

  […] e-mailtje ontvangen van de familie¬†Schelhaas. Zij hebben de boekenkast van Handige Vader gebruikt als inspiratie voor hun eigen boekenkast. Het is een erg mooie kast […]

 7. Anne op 3 December, 2014 23:55

  Goedenavond,

  Kunt u deze kast ook voor ons maken?
  Graag hoor ik van u.

  Vr. Gr. Anne

Reageer